Hvad kræves for at få en indløsningsaftale?

Denne artikel belyser hvilke krav der stilles for at få en indløsningsaftale, bemærk kravene hvis du har abonnementer.

 

For at få en online betalingsløsning behøves to ting: En betalingsgateway og en indløsningsaftale.

Indløsningsaftalen laves med en såkaldt Indløserbank, og uanset hvilken indløser du vælger vil de stille krav til webshoppen om at efterleve bla. Forbrugerstyrelsen, Visa & Mastercard Reglement samt EU-købelov. De krav ses oplistet nedenfor:

1. Kontakt information

Der skal, som minimum, være et telefonnummer og email-kontakt enten i bunden eller toppen af din side. Alternativt er en “kontakt-side” med disse informationer også i orden.

2. Juridiske firmaoplysninger – afstemt med CVR registret

Firmanavn & selskabsform, firmaadresse og CVR-nummer skal være tydelig tilgængeligt på siden. Vi anbefaler at man sætter det hele i footeren (bunden) af ens side, så kunderne altid kan finde dette. Men er også ok at indsætte under en evt. kontaktside, eller “om os” side.

 

Virksomheden skal være registreret med et registreringsnummer i et EU27 land eller i Norge eller Schweiz. Som udgangspunkt skal virksomheden være registreret som ejer af domænet, hvorfra betalingen foregår eller initialiseres fra. Siden skal opfylde følgende:

3. Reelle produktpris og prisoplysninger

Varens eller ydelsens reelle pris inklusive alle afgifter, gebyrer og andre omkostninger, bedes være oplyst på webshoppen. Hvis den samlede pris ikke kan oplyses på forhånd, skal du have oplyst, hvordan den beregnes.
B2B: Ved b2b-handel må priserne gerne være angivet uden moms.

4. Handelsbetingelserne

I betingelserne bedes der være inkluderet; leveringsmetode, 14 dages fortrydelsesret, 2 års reklamationsret efter gældende købelov og en bemærkning om at pengene først trækkes når varen/varerne sendes. Vi anbefaler at du laver dine egne handelsbetingelser her.

Yderligere information:
A) 14 dages fortrydelsesret
Når en kunde gør brug af sin fortrydelsesret, skal webshoppen tilbagebetale det beløb, som kunden har betalt, inklusiv forretningens forsendelsesomkostninger m.m. Dog kan webshoppen kræve kunden selv betaler egne forsendelsesomkostninger i forbindelse med returnering af varen.

B) 24 måneders reklamationsret
Købeloven giver kunden to års reklamationsret, og det er ikke muligt at aftale en kortere frist, eller at reklamationsretten ikke gælder for alle dele af varen. Reklamationsretten kan dog ophøre, før reklamationsfristen er udløbet, hvis varen ikke er beregnet til at holde i to år, eller den ved naturligt brug er slidt op inden fristens udløb.

5. Privatlivspolitik

Det skal fremgå at webshoppen respekterer vigtigheden af privatliv på internettet, og at webshoppen ikke afslører information om kunder til tredjepart, medmindre det er nødvendigt for at gennemføre en transaktion. Ydermere skal det fremgå at webshoppen ikke vil sælge kundens navn, adresse, e-mailadresse, kreditkortoplysninger eller personlige data til nogen tredjepart uden kundens forudgående tilladelse. Bemærk at hvis du har lavet handelsbetingelser på vores generator, så er der privatlivspolitik inkluderet.  Alternativt kan du lave en privatlivspolitik til din virksomhed her.

6. Gennemsigtighed

Der skal linkes til “handelsbetingelserne” direkte fra forsiden.

7. Check-out/kassen

Ved check-out, lige inden man går til betaling, skal det være muligt for kunden at afkrydse “jeg har læst og accepterer handelsbetingelserne” + disse skal være klikbár, så kunden kan læse betingelserne.

Benytter du dig af Shopify? Læs denne hjælpsomme guide.

8. Synlige Visa og Mastercard kortlogoer

Disse fremgår på forsiden og ved betalingsvinduet. De kan hentes her

9. Webshoppens domænenavn

Bemærk at virksomheden der driver forretning fra et givent domæne skal stå som registrant af denne – Dette kan hurtigt gøres via DK-Hostmaster.dk – Hvis der er tale om et (.dk).

A) Ved et (.eu/.com/.nu mm) bedes du fremsende domæne dokumentation der viser, at virksomheden er Registrant af domænet. Dette kan evt. være en faktura fra købet (synligt herpå; virksomhedsnavn + domæne) eller et screenshot af din profil på hostudbyderens side (synligt herpå; virksomhedsnavn + domæne).

B). Enkeltmandsvirksomheder er undtaget dette krav, såfremt at det er virksomhedsejerens navn der står som registrant.

Hvis du skal ændre registranten, så læs mere her 

 

PS: Hvis du benytter abonnementsløsninger skal du huske følgende krav

a. Abonnementsbetingelserne

I abonnementsbetingelserne bedes der være inkluderet; Oprettelse af medlemsskab, bindingsperiode, opsigelses-information samt en bemærkning om hvornår pengene trækkes første gang og de fremtidige trækninger. Vi anbefaler at du laver dine egne abonnementsbetingelser her.

b. Check-out/kassen

Ved check-out, lige inden man går til betaling, skal det være muligt for kunden at afkrydse “jeg har læst og accepterer abonnementsbetingelserne” + disse skal være klikbár, så kunden kan læse betingelserne.

Benytter du dig af Shopify? Læs denne hjælpsomme guide.

Du kan lave dine handelsbetingelser i vores generator her